You are currently viewing EXTERN: Germania nu mai face testări gratuite pentru Covid-19 începând din octombrie

EXTERN: Germania nu mai face testări gratuite pentru Covid-19 începând din octombrie

  • Post category:Extern

Guvernul german nu va mai oferi testări gratuite pentru Covid-19 începând cu 11 octombrie, în încercarea de a încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze, pe fondul îngrijorărilor cu privire la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus.
Cancelarul Angela Merkel şi liderii celor 16 state federale s-au întâlnit marți pentru a discuta măsuri pentru evitarea unui nou val de infectări, ca urmare a răspândirii variantei Delta de coronavirus, şi evitarea impunerii de noi restricții.
S-a căzut de acord să se pună capăt testărilor gratuite pentru toată lumea, cu excepția celor pentru care nu este recomandată vaccinarea, precum copiii și femeile însărcinate.
Oficialii speră că acest lucru va încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze împotriva Covid-19, în condiţiile în care persoanele nevaccinate vor trebui să plătească pentru a fi testate pentru a putea intra în restaurante, participa la slujbe religioase şi pentru a putea face sport în spaţii închise.
Germania a oferit testarea gratuită pentru întreaga populație în martie pentru a face posibilă o revenire treptată la viața normală după luni de carantină. Aproximativ 55% dintre germani sunt complet vaccinați, dar ritmul vaccinărilor a încetinit.
Germania a înregistrat peste 3.000 de cazuri zilnice în ultima săptămână, numărul total al cazurilor ajungând la 3,79 milioane.
Bilanțul deceselor în Germania este de 91.803.