You are currently viewing Garda de Mediu a finalizat controalele împotriva celor care colectează și ard ilegal deșeuri la Balteni

Garda de Mediu a finalizat controalele împotriva celor care colectează și ard ilegal deșeuri la Balteni

Am finalizat controalele în urma descinderilor din data de 17 noiembrie 2020 ale Gărzii Naționale de Mediu de la Conțești, județul Dâmbovița, împotriva celor care colectează și ard ilegal deșeuri.

În cadrul acestei acțiuni:

Au fost verificate 10 societăți comerciale, dar și Primăria Conțeşti

Au fost oprite în trafic toate autovehiculele de peste 3,5 tone care prezentau suspiciuni de transport de deșeuri;

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 116.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legislației de mediu;

A fost dispusă sistarea activității pentru toate cele 10 societăți controlate;

S-a verificat teritoriul administrativ al UAT Conțești privind starea de salubrizare, iar în urma controlului, a fost stabilită măsura, cu caracter imediat, de colectare și eliminare a deșeurilor provenite din dezmembrări ale autovehiculelor, aflate pe domeniul public, cât și a tuturor categoriilor de deșeuri abandonate pe teritoriul comunei;

în acest sens, au fost ridicate circa 11 tone de deșeuri feroase și neferoase – reprezentând cantitatea totală de deșeuri identificată pe domeniul public al comunei, chiar în timpul acțiunii desfășurate.

„Așa cum am anunțat și săptămâna trecută, continuăm războiul împotriva arderilor ilegale de deșeuri. Ne aflăm la mai puțin de 30 de km de București, într-un loc în care există depozitări ilegale de deșeuri, incendieri ilegale de deșeuri și avem informații că zi și noapte, în această comunitate, se ard deșeuri, fapt care generează poluare. Aceasta participă în mod suplimentar la poluarea pe care o avem deja din trafic și din încălzirea rezidențială. Poluarea și calitatea aerului, în general, ne interesează cu precădere. Anunț că vom continua aceste demersuri, suntem susținuți de Ministerul Afacerilor Interne, de Jandarmeria Română, de Poliție și avem astăzi peste 200 de persoane care, împreună cu Garda Națională de Mediu descind, confiscă, dau amenzi, fac dosare penale, în vederea stârpirii acestui fenomen. Ne vom lupta cu acest fenomen și ori de câte ori va fi cazul îl vom anihila”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

“Vreau să mulțumesc domnului ministru Mircea Fechet și domnului secretar de stat Andrei Cazacu pentru participarea la această acțiune. De asemenea, mulțumesc pentru sprijin domnului inspector șef Antofie Adrian. Pentru organizare și participare domnilor inspector șef adjunct Moraru Nelu și comisar șef Oprea Eduard și tuturor polițiștilor participanți la acțiune le mulțumesc. Trebuie să amintesc sprijinul foarte important al Jandarmeriei Romane și trupelor speciale fără de care ar fi fost imposibilă această misiune.
Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc doamnei Mărioara Gătej, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu și domnului Alexandru Cacoveanu, comisar general adjunct pentru prezentă și implicarea activă în organizare și colegilor comisari din cadrul Gărzii de Mediu pentru profesionalismul din cadrul controalelor”, a declarat Vlad Druga, comisar șef al Gărzii de Mediu Dâmbovița.

Garda de Mediu Dâmbovița