You are currently viewing VINO LA JUBA CAFÉ SĂ BEI O CAFEA PREPARATA DUPA METODA „POUR  OVER V60”

VINO LA JUBA CAFÉ SĂ BEI O CAFEA PREPARATA DUPA METODA „POUR OVER V60”

  • Post category:general

Juba Café Târgoviște continuă prezentarea metodelor alternative de preparare a cafelei.
În perioada 01.02.2021 – 07.02.2021, ești așteptat să bei o cafea preparată după metoda „Pour Over V60”.
„Pour over V60” este o altă metodă alternativă de preparare a cafelei. Folosind aceasta metodă vei avea parte mereu de o cafea clară și gustoasă.
„Pour Over V60” reprezintă una din cele mai rapide și simple metode alternative de preparare a cafelei, principalul element în acest proces fiind apa fierbinte.
„Pour Over V60” a apărut, ca metodă, pentru prima oară în Germania anului 1908.
Amarie Auguste Melitta Bentz a experimentat folosind ca filtru o hârtie mai groasă și poroasă, sugativă și un ibric din alamă pe care l-a găurit cu un cui.
Astfel, a obținut o cafea mai puțin amară și fără resturi de măcinatură. În câțiva ani a primit un brevet și astfel a înființat o companie, Melitta, pentru comercializarea acestor produse.
Numele V60 vine de la unghiul de 60’ al conului filtrului. Acesta a fost produs mai întâi din ceramică și sticlă, iar mai apoi au fost create variante din plastic și metal. Ultima variantă, creată de Hario, este din cupru. Datorita conductivității sale termice ridicate, ajută la o extracție mai bună.
Avantajul primordial al metodei „Pour Over V60” constă în faptul că aceasta metodă permite păstrarea gustului natural al bobului de cafea, cu o aromă și structură curată.