You are currently viewing GUVERN: O companie românească este evaluată pentru a produce vaccin anti-Covid 19

GUVERN: O companie românească este evaluată pentru a produce vaccin anti-Covid 19

  • Post category:GUVERN

Primul ministru a anunțat că o companie din România va produce vaccin anti Covid 19.
„Veşti bune pentru România! România este reprezentată de 9 companii şi două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creşterea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecţie în vedere implementării a 4 faze strategice: producţie de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire şi consumabile.
Pentru producţia nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech şi Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanţi în procesul de selecţie şi stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 şi Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecţie pentru partea de producţie. Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.
Reaşezăm România pe drumul cel bun şi reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când Institutul Cantacuzino a fost desfiinţat şi îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, a afirmat Florin Cîţu.