You are currently viewing GUVERN: Se deblochează angajările pentru alte 2700 posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanța

GUVERN: Se deblochează angajările pentru alte 2700 posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanța

  • Post category:GUVERN

Marcel Ciolacu a anunțat că se va face o excepție pentru spitale și serviciile de ambulanță, astfel încât, în acest domeniu vor fi deblocate 2700 de posturi.
”Deblocăm azi angajările pentru alte 2700 posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță. Este a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical după cele din ianuarie și februarie, când au fost deblocate angajările pentru 10.000 de posturi. În plus, vom crea un grup de lucru pentru identificarea soluțiilor care să permită accesul pacienților la medicamente esențiale, la prețuri rezonabile. Aceste soluții vor fi discutate și cu industria farmaceutică”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Din totalul de 2.702 posturi, 310 posturi sunt pentru medici, 1.221 posturi pentru asistenţi medicali, 629 de posturi pentru personal auxiliar sanitar, brancardieri, infirmiere, iar restul reprezintă personal de specialitate medico-sanitar, adică farmacişti, biologi, biochimişti, fizicieni, personal TESA, registratori medicali, statisticieni, personal de cercetare, personal de deservire şi muncitori.