You are currently viewing GUVERN:  Rectificarea bugetară cel mai probabil în luna noiembrie. Cresc și salariile polițiștilor

GUVERN: Rectificarea bugetară cel mai probabil în luna noiembrie. Cresc și salariile polițiștilor

  • Post category:GUVERN

Rectificarea bugetară se va face în luna noiembrie, și va fi analizată după intrarea în vigoare a proiectului de lege pentru care Guvernul şi-a angajat săptămâna aceasta răspunderea în faţa Parlamentului, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.
„Rectificarea bugetară se va face, cel mai probabil… Întâi trebuie să se întâmple ceva, şi anume proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat săptămâna aceasta răspunderea în faţa Parlamentului trebuie să intre în vigoare după ce parcurge toţi paşii legali prevăzuţi şi după aceea se centralizează, evident, toate cererile de la ministere şi cred că, dacă m-aţi întrebat de calendar, cel mai probabil vorbim de luna noiembrie”, a declarat Mihai Constantin.
De asemenea, reprezentantul Executivului a declarat că o majorare a salariilor polițiștilor, prin actualizarea grilei de salarizare după Legea 153, urmează să se producă la rectificarea bugetară din acest an.
„Evident, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi la nivelul Executivului situaţia este cunoscută şi ce vă pot spune în clipa aceasta este că Ministerul Afacerilor Interne a sesizat Ministerul de Finanţe faţă de această întârziere de plată şi prima şansă de corectare probabilă a acestei întârzieri este la rectificarea bugetară de anul acesta”, a afirmat Constantin.