You are currently viewing GUVERN: România a depășit 70% gaze înmagazinate
Gaze

GUVERN: România a depășit 70% gaze înmagazinate

  • Post category:GUVERN

Romania a depășit 70% gaze înmagazinate, iar luna viitoare vom ajunge la peste 80%, cantitate suficientă pentru a depăși iarna.
Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, în ședința de Guvern, că România are cantitatea de gaz necesară pentru a putea trece iarna. Totodată, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că nu sunt probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze în acest moment.
„În momentul de față continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii, am reușit să atingem 70%, ceea ce e foarte încurajator pentru realizarea obiectivului, astfel încât să ne asigurăm că avem cantitățile necesare de gaze pentru iarna 2022 – 2023.Sunt convins că, așa cum ne-am asumat prin demersurile pe care Ministerul Energiei continuă să le facă, vom avea garanția unei aprovizionări continue în perioada următoare. Putem să transmitem un mesaj cât se poate de clar că, pentru cetățenii țării noastre și pentru economia românească, avem cantitățile de gaz necesare să putem trece iarna. Săptămâna trecută am înființat un comitet interministerial care are ca obiectiv principal asigurarea rezilienței energetice pentru perioada următoare și concretizarea investițiilor în energie. Sunt demersuri care au început să funcționeze”, a declarat Nicolae Ciucă.