You are currently viewing MINISTERUL ENERGIEI: Infirmăm categoric existența unei taxe pentru prosumatori!

MINISTERUL ENERGIEI: Infirmăm categoric existența unei taxe pentru prosumatori!

  • Post category:GUVERN

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că infirmă categoric existenţa unei taxe pentru prosumatori iar Ministerul Energiei nu va susţine niciodată înfiinţarea unei taxe.
”Practic, prin această Ordonanţă prin care Guvernul în decembrie 2021 a venit în întâmpinarea prosumerilor, numărul acestora a crescut de la câteva sute la câteva zeci de mii numai în decurs de un an de zile. Prin ordonanţa care a fost aprobată în data de 29, practic am implementat Directiva energiei regenerabile, prin care în plus adăugăm încă o facilitate acordată prosumatorilor, în sensul că aceştia pot să îşi monteze în mai multe locaţii, o persoană sau o persoană juridică, panouri fotovoltaice şi pot să beneficieze de aceeaşi compensare şi vor beneficia de schimb între locaţii şi consumul energiei între locaţiile aceluiaşi consumator, fapt care nu era până acum, numai în cazul în care au aceeaşi reţea de distribuţie.
Neimplementarea Directivei presupunea infringement, eram deja în procedură de sesizare la Curtea de Justiţie pentru neimplementarea acestei directive iar după părerea mea, faptul că se spune că se introduce o taxă este un fake news, nu se introduce absolut nicio taxă. Românii trebuie să ştie foarte clar, toţi românii care îşi instalează panouri fotovoltaice pe casă nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată, energia produsă, deci nu vorbim de nicio taxă”, a spus ministrul Virgil Popescu.