You are currently viewing MINISTERUL SANATATII: Autoritățile recomandă purtarea măștii în spațiile închise

MINISTERUL SANATATII: Autoritățile recomandă purtarea măștii în spațiile închise

  • Post category:GUVERN

In contextul în care 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în perioada 27 iunie – 3 iulie, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vor fi puse din nou în funcţiune centrele de testare COVID-19.
„Nimeni nu impune nimic. Sunt doar recomandări, ca să putem să avem o vară cât mai liniştită, să ne putem face concediile, să nu fim în niciun fel în situaţia de a nu putea să mergem în concediu, pentru că ne îmbolnăvim noi sau membrii familiilor. Utilizarea măştii în spaţii închise sau mijloacele de transport în comun şi evitarea aglomeraţiei sunt măsuri deja cunoscute, la fel ca şi igiena mâinilor. Autorităţile locale ar trebui să aibă în vedere igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun. Să asigurăm aerisirea spaţiilor publice. Este una dintre metodele cele mai eficiente de reducere a transmiterii. Nu costă nimic, trebuie doar iniţiativă şi rigoare”, a spus ministrul.
Alexandru Rafila a menţionat că se menţin recomandările referitoare la utilizarea măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor şi aerisirea spaţiilor publice. Totodată, dar a subliniat că aceste măsuri nu sunt impuse, ci sunt recomandări.