You are currently viewing MINISTERUL EDUCATIEI:  Diploma de absolvire a liceului va conține cod QR

MINISTERUL EDUCATIEI: Diploma de absolvire a liceului va conține cod QR

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat recent că, începând de anul acesta, diploma de absolvire a liceului, precum şi certificatul de acordare a definitivării în învăţământ vor conţine un cod QR.
„La iniţiativa Ministerului Educaţiei, începând cu anul 2024, ca o dovadă a transformării digitale pe care o traversăm împreună, diploma de absolvire a liceului, precum şi certificatul de acordare a definitivării în învăţământ urmează să conţină ca element distinctiv şi un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă cu anul şcolar următor, adică 2024 – 2025, pentru toate formularele actelor de studii.
Pentru a evita ca diplomele de absolvire a liceului personalizate să fie tipărite cu informații eronate este necesar ca baza de date ce conține informațiile referitoare la absolvenții de liceu, promoția 2024, să fie verificatăși, dacă se impune, actualizată şi completată corespunzător, astfel încât diplomele de absolvire a liceului să conțină informații corecte și reale”.
Scopul introducerii codurilor QR este de a facilita verificarea autenticității documentelor emise de Ministerul Educației și de a oferi acces rapid la informații despre parcursul academic al absolvenților. Datele codului QR vor fi preluate dintr-o bază de date administrată de Ministerul Educației.