You are currently viewing MINISTERUL EDUCATIEI:  Nu vor fi școli în online din cauza facturilor la energie

MINISTERUL EDUCATIEI: Nu vor fi școli în online din cauza facturilor la energie

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că există o preocupare pentru a se asigura că iarna toate școlile vor avea fondurile necesare pentru plata facturilor la utilități.Școlile nu vor trece în online din cauza facturilor la energie, spune ministrul Educației, Ligia Deca, însă ar fi bine să sesizeze problemele din timp ca să poată fi ajutate.
,,Aș vrea să amintesc că aceste tarife la utilități pentru unitățile de învățământ preuniversitar sunt plafonate, sunt plafonate la un nivel care, în mod normal, pe consumuri similare, nu ar trebui să permită creșterea facturilor.
Dar, împreună cu domnul prim-ministru am avut o întâlnire care a inclus prefecții din toate județele, ministrul Energiei, ministrul Afacerilor Interne, în așa fel încât să vedem ce probleme există în fiecare județ. A fost o întâlnire în regim de video conferință. Ne-au mai fost sesizate de către diferite județe probleme punctuale care nu țin neapărat de tarife, ci de modul în care se desfășoară acest proces, de tipul de furnizor, de tipul de contracte, le avem pe toate în atenție și am promisiunea din partea tuturor colegilor mei din guvern că orice situație în care școlile se află în dificultate va fi tratată cu prioritate și vom aloca sumele necesare astfel încât procesul să continue fizic, față în față, pe tot parcursul sezonului rece”, a afirmat ministrul.
Întrebată dacă există posibilitatea ca școlile să treacă în online din cauza facturilor, ministrul Deca, a răspuns că nu există această posibilitate: „dar, subliniem, dacă există probleme, este bine ca ele să fie aduse în atenția ministerului și în atenția Guvernului în ansamblu cât mai din timp și am solicitat acest lucru tuturor inspectorilor generali și tuturor directorilor de școli. Dacă previzionează probleme să ni le spună din timp în așa fel încât să îi putem ajuta, să nu ajungem în situații de tipul economiei de energie sau de gaz la școli. Nu este cazul, avem toate fondurile necesare pentru că școlile să își continue activitatea normal”.