You are currently viewing MINISTERUL EDUCATIEI: Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022 a început astăzi

MINISTERUL EDUCATIEI: Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022 a început astăzi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că sesiunea august – septembrie 2022 a examenului naţional de bacalaureat începe astazi, 16 august, cu aproape 35.000 de candidaţi înscrişi.
Două treimi dintre candidați provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidaţi), iar alți 12.237 provin din promoţiile anterioare.
”Sesiunea august – septembrie 2022 a examenului naţional de bacalaureat începe marţi, 16 august, cu aproape 35.000 de candidaţi înscrişi! Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidaţi), iar 12.237 candidaţi provin din promoţiile anterioare”, anunţă ministrul.
Probele scrise se vor desfăşura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere de supraveghere video şi audio.
”Nu uitaţi ca este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). În acelaşi timp, este interzis să comunicaţi între voi sau cu exteriorul, să transmiteţi ori să schimbaţi între voi foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Nu riscaţi eliminarea din examen şi pierderea dreptului de a vă prezenta la următoarele două sesiuni”, mai spune Sorin Cîmpeanu.
Calendarul probelor este următorul:
– 16 August 2022 – Limba şi literatura romana- proba E. a – proba scrisă;
– 17 August 2022 – Proba obligatorie a profilului – proba E. c – proba scrisă;
– 18 August – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E. d – proba scrisă;
– 19 August – Limba şi literatura materna – proba E. b – proba scrisă.
Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august).
Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare va avea loc în data de 31 august.
Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.