You are currently viewing MINISTRUL EDUCATIEI: „Prezenţă fizică sub jumătate a elevilor din clasele terminale, în semestrul II”

MINISTRUL EDUCATIEI: „Prezenţă fizică sub jumătate a elevilor din clasele terminale, în semestrul II”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că mai puţin de jumătate din elevii claselor terminale au participat, în semestrul II, la orele faţă în faţă.
Precizarea vine în contextul în care ministrul Educaţiei şi cel al Sănătăţii au emis recent un ordin comun prin care prezenţa elevilor din clasele terminale este permisă în localităţile aflate în scenariul roşu doar la jumătate din capacitate, respectiv maxim 15 elevi la clasele de gimnaziu şi 19 elevi pentru cele de liceu.
Sorin Cîmpeanu a explicat că pentru a fi semnat acest ordin comun cu Ministerul Sănătăţi, a trebui făcut rabat de la prezenţa integrală a elevilor la şcoală, pe considerente sanitare.
„Experienţa ne-a arătat, în primele patru săptămâni de la începerea semestrului II cu prezenţă fizică, în data de 8 februarie, că elevii claselor terminale au avut o prezenţă medie sub jumătate. Mai ales elevii claselor a XII-a”, a precizat, în acest context, ministrul Educaţiei.