You are currently viewing Ministrul Educatiei: ” Programa de BAC și cea pentru Evaluarea Națională vor fi puternic adaptate la realitățile acestui an”

Ministrul Educatiei: ” Programa de BAC și cea pentru Evaluarea Națională vor fi puternic adaptate la realitățile acestui an”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că programa pentru Bacalaureat și cea pentru Evaluarea Națională vor fi „puternic adaptate” la realitățile anului în curs, adică la schimbările generate în anul școlar de epidemia de coronavirus.

Cîmpeanu a mai precizat că elevii claselor terminale vor afla luna aceasta ce materie au de pregătit pentru examen.

„Există solicitări din partea celei mai mari părți din societate de susținere a examenelor la datele planificate, cu prezență fizică. Dacă am păstra și exact aceeași tematică, ar fi ca și cum am spune că elevii nu au pierdut nimic. Dacă nu am adapta tematica la evidența din acest an, ar fi o negare a evidenței. Tematica de Bacalaureat și Evaluarea Națională va fi puternic adaptată la realitățile acestui an.
Vom anunța și modul în care am adapta programa de examen. În această lună vor afla ce materie au de pregătit pentru examen. Acesta e obiectivul nostru”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.