You are currently viewing RĂZVAD: Tablete și laptopuri pentru toți elevii și profesorii școlilor din comună

RĂZVAD: Tablete și laptopuri pentru toți elevii și profesorii școlilor din comună

Școlile din comuna Răzvad au fost pregătite și dotate de autoritățile locale, pentru începutul noului an școlar.
Toți elevii școlilor din comună au primit pe lângă un set de rechizite ca în fiecare an, și câte o tabletă cu conexiune la internet.
Profesorii au fost dotați cu laptopuri, astfel ca noul an școlar va putea începe, chiar daca in sistem hibrid, respectiv o parte din elevi în școală, iar cealaltă parte online, de acasă.
Primăria Răzvad va asigura și materialele pentru siguranța elevilor și măști de protecție pentru toți elevii.

Primarul Emanuel Spătaru:”Vreau să spun că la momentul de față , școlile din Răzvad se situează în cadrul” scenariului galben”.
Asta înseamnă că ciclul primar, clasele 0-4 cât și clasa a VIII-a vor veni în regim normal, iar celelalte clase, a V-a, a VI-a și a VII-a vor fi în regim hibrid.
Asta se întâmplă pentru că în prezent avem confirmate în comună 11 cazuri de COVID. Sper ca numårul infectărilor să scadă, iar copiii să-și poată relua tot programul normal.
Este o situație nouă, o situație cu care nu ne-am mai confruntat până acum, nici noi, ca și autorități, nici școala, cadrele didactice sau elevii.
Vreau să-i rog pe părinți, mai mult ca niciodată, să încerce să ne fie alături în această perioadă. Vreau să-i rog pe părinți să ne dea o mână de ajutor pentru a putea să-i protejăm cat mai mult pe copiii lor.
Avem, în toate școlile, suntem pregătiți cu dezinfectanți, cu măști, cu trasee special amenajate astfel încât să se evite aglomerațiile în incinta școlii.
Am făcut toate demersurile necesare pentru a asigura un climat de siguranţă.
Pe lângă toate acestea, elevii vor fi așteptați cu rechizite, cum s-a întâmplat Ia fiecare început de an școlar.
Am reușit să finalizăm proiectul școlii de la Valea Voievozilor, iar de luni elevii vor incepe și aici cursurile.”
Astfel, comuna Răzvad devine prima comună din județ ce este pregătită din toate punctele de vedere pentru începerea anului școlar.