You are currently viewing ITM: Angajații vor primi acces online la REVISAL

ITM: Angajații vor primi acces online la REVISAL

  • Post category:ITM

Angajații vor avea acces, online și neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidență a salariaților (REVISAL), după ce Klaus Iohannis a promulgat un proiect de lege ce conferă acest lucru. Proiectul de lege modifică și completează art. 34 din Codul muncii (Legea nr. 53/2003).
In Registrul de evidență a salariaților vor fi incluse și informații despre nivelul și specialitatea studiilor absolvite, pentru a veni în sprijinul celor care ocupă funcții pentru care sunt obligatorii anumite calificări.
REVISAL va fi accesibil online pentru salariați și foști salariați, iar informațiile din Registrul vor putea fi vizualizate, descărcate și tipărite, fiind posibilă generarea online și descărcarea unui extras din Registru,a ngajații vor putea vedea, oricând, informațiile privind contractele de muncă și vechimea, dar și dacă angajatorii le-au plătit contribuțiile către stat.
Vechimea în muncă și/sau în specialitate va putea fi dovedită și cu extrasul generat online, document cu putere juridică.
După promulgarea președintelui, Guvernul va trebui să adopte o hotărâre de guvern în termen de 60 de zile prin care să stabilească procedura de acces online în Revisal, modalitatea de generare și descărcare a extrasului, precum și condițiile în care prin extras se va putea dovedi vechimea în muncă și/sau în specialitate.