You are currently viewing Jandarmii dâmbovițeni vor fi în mijlocul cetățenilor pentru o minivacanță în siguranță

Jandarmii dâmbovițeni vor fi în mijlocul cetățenilor pentru o minivacanță în siguranță

COMUNICAT DE PRESĂ

În minivacanța din perioada 1 – 6 aprilie a.c., jandarmii dâmbovițeni vor asigura ordinea şi siguranţa publică în judeţul Dâmboviţa, urmând să fie prezenți în zonele unde vor avea loc activități cultural-artistice și recreative ocazionate de ziua de 1 mai, precum și la principalele lăcașuri de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase prilejuite de Sfintele Sărbători de Paște. În acest context vor fi constituite și dispozitive de patrulare adaptate pentru intervenție în cazul solicitărilor imediate, în diverse zone ale județului Dâmbovița.

Totodată, jandarmii vor fi angrenați și în misiunile permanente de pază și protecție instituțională la obiectivele stabilite în responsabilitate.

Pentru siguranța dâmbovițenilor, patrulele de ordine publică vor acționa independent și în sistem integrat cu dispozitive adaptate nevoilor operative și vor avea în vedere prevenirea infracțiunilor stradale și descurajarea faptelor de natură contravențională.

Principala misiune a jandarmilor, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniu, va consta în asigurarea siguranței cetățenilor, prevenirea și combaterea traficului/ consumului de substanțe interzise, precum și prevenirea faptelor antisociale.

Tot în această perioadă, jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera vor veghea permanent şi vor interveni cu promptitudine pentru a acorda ajutor turiştilor aflaţi în dificultate în zona de competență din Munții Bucegi.

În ceea ce privește procesiunile religioase, în zilele de 2 și 3 mai a.c., începând cu ora 17.00, jandarmii vor fi prezenți, atât pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, cât și cu echipe de patrulare și intervenție în zona mai multor lăcaşuri de cult unde vor avea loc slujbe religioase (Deniile din Săptămâna Patimilor), respectiv Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană din Târgovişte, Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Viforâta, Schitul Ialomicioarei din Platoul Montan Bucegi, Mănăstirea „La Stejari”, precum şi la alte biserici/mănăstiri din localităţile Moreni, Găeşti, Titu, Răcari, Mavrodin, Tărtăşeşti, Bâldana, Moroeni, Gura Ocniţei, Ocnița şi Pătroaia.

În seara de joi, 2 mai a.c., jandarmii vor fi prezenți pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului “Calea Luminii”, în zonele Piața „Mihai Viteazul” – Catedrala Mitropolitană – Bulevardul Regele Carol I, manifestare la care se estimează participarea unui număr mare de persoane.

În noaptea de 4/5 mai a.c., începând cu ora 21.00, se vor desfăşura la aceleaşi lăcaşuri de cult slujbe cu ocazia sărbătoririi Praznicului Învierii Domnului. Totodată, duminică, 5 mai a.c., jandarmii dâmboviţeni vor veghea la liniştea publică în zona Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane din Târgovişte.

Pentru evitarea unor incidente nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă cetăţenlor, care vor participa la manifestările cultural-artistice/ recreative și religioase, următoarele:

să respecte indicaţiile jandarmilor, celorlalte structuri cu atribuții în domeniu și ale organizatorilor pe timpul derulării evenimentelor;
să evite implicarea în conflicte de orice natură;
să supravegheze cu atenție copiii pentru a nu exista riscul de a se rătăci în mulțime;
să evite zonele aglomerate, pretabile creării unor busculade;
să acorde atenţie pe timpul desfăşurării slujbelor religioase şi pe timpul deplasării cu lumânările aprinse, în autovehicule şi pe traseele de deplasare;
să solicite sprijinul jandarmilor aflați în misiune, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul