You are currently viewing IJJ DAMBOVITA: “Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”

IJJ DAMBOVITA: “Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”

COMUNICAT DE PRESĂ

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a debutat astăzi, 2 iunie, a VII-a ediţie a campaniei de donare de sânge “Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”

Acţiunea se desfășoară în contextul nevoii reale de sânge pentru transfuzii în spitalele din România din cauza existenței pandemiei de Covid-19 și are ca scop conştientizarea cetățenilor asupra importanței și beneficiilor donării de sânge, precum şi completarea stocului sanguin local.

Activitatea, la care participă jandarmi dâmboviţeni și personal civil, se va desfăşura în perioada 2 – 4 iunie a.c. la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa cu sprijinul personalului medical de specialitate.

Peste 500 de jandarmi, voluntari din alte instituții și cetățeni au dat dovadă de solidaritate față de semeni și au donat sânge în perioada 2017 – 2019, când s-au desfășurat primele 6 ediții ale campaniei de donare de sânge “Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”, precum și în anul 2020 când s-a organizat o acțiune în parteneriat cu Patriarhia Română.

Prin gestul lor voluntarii au conştientizat faptul că pot salva viaţa mai multor oameni aflați în suferinţă.