You are currently viewing JANDARMERIA DAMBOVITA: Continuă acțiunile de verificare a măsurilor adoptate în contextul epidemiologic

JANDARMERIA DAMBOVITA: Continuă acțiunile de verificare a măsurilor adoptate în contextul epidemiologic

  • Post category:Jandarmeria

COMUNICAT DE PRESĂ

Jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.
În perioada 11 – 17 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor după ora 23:00.
Au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.750 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, precum și circulația unor persoane în intervalul orar 23:00 – 05:00.
Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.
Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități.