You are currently viewing BUCEGI: SALVAMONTUL NU E TAXI!

BUCEGI: SALVAMONTUL NU E TAXI!

Niște tineri, total neechipați pentru munte dar si pentru conviețuirea socială, au confundat salvamontiștii cu firmele de taxi.
Acuzând ca au suferit un accident, au apelat numărul unic de urgență 112 și au cerut ajutor.
Echipe mixte de salvamontiști din Prahova și Dâmbovița, împreună cu jandarmii montani și un polițist de la Postul de Poliție Montană Padina, au urcat dupa ei pregătiți pentru acordarea primului ajutor.
Ajungând la ei, au descoperit că, defapt, nu aveau probleme, ci doar voiau transport.
Postarea Salvamont Busteni, descrie cu exactitate cele întâmplate si gradul de tupeu al unora ce calca pe munte:
„Trei băieti de 20 de ani din Bucuresti au „pus pe jar” salvamontistii din Busteni, Dâmbovița si Prahova pentru ca unul dintre ei a cazut pe poteca turistica intre Omu si Babele si s-a lovit la un deget.
Cu un tupeu de nedescris, acestia au inceput sa-i injure la telefon pe salvatori si sa-i certe ca nu ajung mai repede la ei.
Pentru ca la interventie au participat si un echipaj al jandarmeriei si un politist din Dâmbovița, ulterior s-a aflat si motivul adevarat pentru care cei trei au sunat la 112: acestia voiau sa ajungă cat mai repede si fară efort la mașina parcată in Padina. Asa s-au gândit ca salvamontistii au datoria sa faca pe taximetristii si sa-i transporte de urgenta acolo unde au ei nevoie.
Asa ca salvamontul si-a facut datoria, iar jandarmii i-au condus pe cei trei la secție.
Da… ce să mai spunem…. o poveste frumoasă la început de iarnă. ”