You are currently viewing MAE: Noi conditii impuse de autoritatile franceze pentru cetatenii straini care le viziteaza tara.

MAE: Noi conditii impuse de autoritatile franceze pentru cetatenii straini care le viziteaza tara.

  • Post category:MAE

Toate persoanele cu varsta de peste 11 ani care vor sa calatoreasca in Franta pe cale aeriana sau maritima din Uniunea Europeana,trebuie sa prezinte un test molecular tip PCR negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore inaintea deplasarii.
MAE precizeaza ca autoritatile franceze au revenit asupra masurilor anuntate, fiind eliminata obligativitatea completarii declaratiei pe propria raspundere potrivit careia cetatenii din Uniunea Europeana se angajau sa se izoleze timp de sapte zile dupa sosirea in Franta si sa repete testul tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.

Urmatoarele categorii de persoane sunt in continuare exceptate de la masura de prezentare a testului COVID-19: lucratorii transfrontalieri, transportatorii si calatorii care sosesc pe cale terestra (rutiera sau feroviara).

Totodata, autoritatile franceze recomanda insistent cetatenilor care sosesc dintr-un stat al spatiului european sa se autoizoleze pentru sapte zile si sa efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.