You are currently viewing MAE:  Începând de astăzi, românii nu mai pot intra în Germania fără test negativ la Covid-19

MAE: Începând de astăzi, românii nu mai pot intra în Germania fără test negativ la Covid-19

  • Post category:MAE

Începând cu data de 11 ianuarie 2021, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile înainte de sosire trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, în limba germană sau engleză, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze imediat după sosire.
Acestea sunt obligate să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor, și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un nou test începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării. Mai multe informații pot fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.
Ministerul Afacerilor Externe