You are currently viewing MApN: Elevi de la un liceu militar din Ucraina continuă cursurile la Colegiul Național Militar din Breaza

MApN: Elevi de la un liceu militar din Ucraina continuă cursurile la Colegiul Național Militar din Breaza

  • Post category:MApN

Elevii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza i-au primit sâmbătă, 5 martie, cu flori, dulciuri și mărțișoare pe cei 27 de elevi refugiați (15 băieți și 12 fete) dintr-un liceu militar din Ucraina, care au sosit în România însoțiți de un cadru didactic și de un ofițer din Armata Ucraineană.
Elevii, care provin din mai multe zone din țara vecină, inclusiv Donbas, își vor continua studiile, în fomat online, cu profesori din Ucraina. În acest scop, ei au laptop-uri proprii și echipamente wifi.
Grupul din Ucraina a intrat în România joi, 3 martie, prin punctul de trecere al frontierei Isaccea. Au fost cazați, inițial, în internatul Liceului „Brad Segal” din municipiul Tulcea, de unde au fost aduși la Breaza cu mijloace de transport asigurate de autoritățile locale din Tulcea. Pe parcursul drumului au fost însoțiți de un echipaj de poliție militară.
La sosirea în sediul colegiului militar, elevii ucraineni au fost întâmpinați de o echipă formată din cadre militare și elevi, au făcut triajul epidemiologic, au fost cazați și au luat masa.
Colegii lor români le-au pregătit mesaje în limba ucraineană și mici cadouri de bun-venit, ca de la copil la copil – dulciuri, jucării de pluș și obiecte de strictă necesitate. Cele 12 fete au primit mărțișoare și flori.
Astfel, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne (prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a făcut solicitarea de ajutare a elevilor ucraineni) continuă să participe la efortul național de gestionare a fluxului de refugiați din țara vecină, grav afectată de războiul declanșat de Federația Rusă.

Ministerul Apărării Naționale