You are currently viewing MApN: Reintroducerea serviciului militar obligatoriu este exclusă, dar e nevoie de mai mulți rezerviști

MApN: Reintroducerea serviciului militar obligatoriu este exclusă, dar e nevoie de mai mulți rezerviști

  • Post category:MApN

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat că reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România este exclusă şi nu există niciun fel de discuţie în acest sens, dar trebuie ținut cont de faptul că Armata română a scăzut de la 320.000 de oameni la aproximativ 80.000 şi este nevoie de pregătirea unor rezerve.
”E o perioadă în care lucrurile care ţin de Armată generează astfel de preocupări. Serviciul militar obligatoriu este exclus nu există nicio discuţie la momentul acesta în acest sens.
Din punct de vedere numeric Armata a scăzut, iar nevoiele operaţionale sunt care sunt şi care nu au mai fost în Europa de mult.
România nu este în pericol de război, nu este în pericol să fie atacată. Nu înseamnă că nu trebuie să fie în acord şi în linie cu ce se întâmplă şi în alte armate din acest punct de vedere.
Şi nivelul de tehnică militară a crescut, eficacitatea tehnicii militare a crescut. Dar întotdeauna există nevoia să împrospătezi şi să ai oameni la dispoziţie într-o situaţie”, a mai declarat ministrul Apărării.
Ministrul a precizat că există un proiect care prevede un stagiu militar de câteva luni pentru persoane de 18-35 de ani.
„În momentul de față, există o preocupare la nivelul ministerului pentru acest serviciu militar voluntar, care vine să satisfacă nevoia de rezervă, pentru că, în orice țară din lumea aceasta există și această preocupare, pentru a asigura rezerva armatei. Nu ştim cum se va întâmpla, suntem în faza în care discutăm despre asta”, a precizat ministrul.