You are currently viewing METEO: Lapovița și ninsorile își vor face simțită prezența în majoritatea zonelor țării

METEO: Lapovița și ninsorile își vor face simțită prezența în majoritatea zonelor țării

  • Post category:Meteo

Meteorologii spun că un val de aer polar a intrat în țara noastră, iar nopțile și diminețile sunt friguroase în majoritatea zonelor țării.
Vremea va fi și mai rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 0 şi 5 grade şi minime cuprinse între -12 şi 0 grade. În regiunile sud-estice, cerul va fi noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii, local însemnate cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de lapoviţã şi ninsoare în Muntenia, în jumătatea de sud a Moldovei şi în Dobrogea şi mixte pe litoral.

Pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe pe parcursul zilei – mixte în zonele joase şi ninsori slabe la munte. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral.

Meteorologii ne anunță că pe 1 decembrie, vremea va fi rece în toată ţara, geroasă dimineaţa şi în special noaptea în depresiuni şi în masivele montane înalte. În zonele joase de relief, cu precădere din sudul, vestul şi centrul ţării local dimineaţa, dar pe spaţii mici persistente pe tot parcursul zilei vor fi nori joşi sau ceaţă, asociate cu chiciură şi doar cu totul izolat cu precipitaţii mixte şi condiţii de polei.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -13 şi -3 grade.