You are currently viewing METEO: Temperaturile scad semnificativ SI ESTE POSIBIL SA NINGA la Târgoviște

METEO: Temperaturile scad semnificativ SI ESTE POSIBIL SA NINGA la Târgoviște

  • Post category:Meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza valabilă pentru următoarele două săptămâni.

MUNTENIA

În primele două zile ale intervalului, media valorilor maxime se va situa în jurul valorii de 12 grade, apoi se va răci accentuat până la o medie regională de numai 6…7 grade, iar aceste valori diurne se vor menține fara variații semnificative până la finalul lunii noiembrie. Temperaturile minime vor fi ridicate pentru această perioada a anului în prima saptămână, dar mai ales în zilele de 18 și 19 noiembrie, când se va înregistra o media a acestora de 4…6 grade. În intervalul 21-25 noiembrie vor fi temperaturi minime în jur de 1 grad, iar spre finalul lunii media acestora va deveni negativă, la o valoare de -2 grade. În zilele de 17 și 18 noiembrie, aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. Sunt posibile precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate în creștere după 21 noiembrie.

LA MUNTE

Până în 20 noiembrie, valorile termice diurne se vor menține în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Ulterior se va produce o răcire a vremii, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spațiul montan vor fi în jur de 0 grade. Nopțile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor termice de -2…0 grade la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 și 18 noiembrie.

Minimele nocturne vor coborâ sub pragul de îngheț, în mod constant, începând de joi 19 noiembrie, în tot județul Dâmbovița.
La Târgoviște temperatura maximă va scădea treptat până la valoarea de doar 4 grade celsius, în ziua de duminică, 22 noiembrie.
În următoarele zile, atât la Târgoviste cât și în întreg județul Dâmbovița, sunt anunțate maxime de doar 4-10 grade .