You are currently viewing METEO: Val de ploi și frig în mare parte din țară

METEO: Val de ploi și frig în mare parte din țară

  • Post category:Meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 1 – 14 mai 2023. Meteorologii anunță că vremea se va răci de la mijlocul săptămânii în majoritatea zonelor din țară și că trebuie să ne așteptăm la ploi și la frig, astfel că temperaturile vor scădea sub cele normale pentru luna mai.
Un val de precipitații se va manifesta de la mijlocul săptămânii 1-7 mai, în mare parte din România.
Va ploua sub formă de aversă, iar izolat se pot semnala descărcări electrice și căderi de grindină.
Vântul va sufla cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor trece de 70…80 km/h, iar pe alocuri şi prin sud, centru şi est.
Joi, 4 aprilie, vremea se va răci în jumătatea nordică, iar la nivelul întregii țari temperaturile se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, urmând ca din weekend să se mai încălzească ușor prin regiunile din sudul și sud-estul țării.
In Muntenia valorile medii ale temperaturii maxime vor avea fluctuații de la o zi la alta și se vor încadra între 17 și 21 de grade, apoi în cea de a doua săptămână se vor încadra între 20 și 22 de grade.
Valorile medii ale temperaturii minime, se vor încadra în prima săptămână între 6 și 9 grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 1 – 3 mai. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 7 mai, până atunci se vor semnala pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.