You are currently viewing METEO: COD GALBEN DE GER ÎN URMĂTOARELE ZILE

METEO: COD GALBEN DE GER ÎN URMĂTOARELE ZILE

  • Post category:Meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ger puternic, valabilă în toată țara, în intervalul 16-20 ianuarie. Temperaturile minime, dimineața și seara, vor coborî frecvent sub minus 10 grade Celsius.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Cod Galben

Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: nopți și dimineți geroase
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.
Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.Local se va semnala ghețuș.

La Târgoviște, începând din data de 16 ianuarie, maximele termice vor deveni negative, acestea nedepășind -1 grad Celsius. Pe timpul nopții temperaturile vor coborî, în intervalul 16-20 ianuarie, până la valori de minus 9-12 grade Celsius. În  a județului Dâmbovița, minimele vor ajunge, în același interval, la valori de minus 18-20 de grade Celsius.