You are currently viewing IPJ DÂMBOVIȚA: Pentru a conduce un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie și să se deţină permis de conducere categoria AM!

IPJ DÂMBOVIȚA: Pentru a conduce un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie și să se deţină permis de conducere categoria AM!

  • Post category:Poliția

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 17:15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Odobești, s-a produs un eveniment rutier.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului constatând că un tânăr de 16 ani, ar fi condus un moped, pe drumul comunal 68, pe raza localității Odobești, unde ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din Târgoviște.

În urma producerii coliziunii, tânărul de 16 ani a fost rănit, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că mopedul nu este înregistrat în circulație, iar conducătorul acestuia nu poseda permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute de art. 196, art. 334 și art. 335 din Codul Penal.

Vă informăm cu privire la faptul că, potrivit legii, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
De asemenea, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de mopede, pentru siguranța lor și a celorlați participanți la trafic, să respecte cu stricteţe regulile privind circulația pe drumurile publice.

Sursa: IPJ Dâmbovița