You are currently viewing POLIȚIA: 7 zile de acțiuni pentru siguranța rutieră

POLIȚIA: 7 zile de acțiuni pentru siguranța rutieră

COMUNICAT:

Săptămâna trecută, polițiștii au reținut peste 3.700 de permise de conducere șoferilor care au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, prin depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depășiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În perioada 24 – 30 august 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii rutieri (alături de polițiști de ordine publică) au acționat în toată țara pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 37.454 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 14.017 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 2.367 pentru abateri săvârșite de pietoni, 1.598 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 573 pentru depășiri neregulamentare, 465 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 447 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 219 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 3.702 permise de conducere.

Dintre acestea, 1.334 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 573 pentru depășiri neregulamentare, 465 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 447 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar 219 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Totodată, au fost retrase 1.298 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 699 infracțiuni, dintre care 582 contra siguranței circulației pe drumurile publice. 246 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 180 au reprezentat fapte de conducere fără permis, 73 de fapte de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 27 de fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și 16 de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE IGPR