You are currently viewing EDUCAȚIE: Semnal de alarmă trasmis de directorul Bibliotecii Județene Dâmbovița

EDUCAȚIE: Semnal de alarmă trasmis de directorul Bibliotecii Județene Dâmbovița

Agnes Erich, directorul Bibliotecii Județene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, într-o postare pe pagina personală de Facebook, a tras un semnal de alarmă, dupa ce Monica Anisie, ministrul Educației, a recomandat închiderea bibliotecilor școlare, iar bibliotecarilor li s-au atribuit sarcini care n-au nicio legatură cu profesia lor:

“După toate bâlbâielile legate de redeschiderea școlilor, doamna ministru Anisie lovește din nou. De data aceasta RECOMANDĂ închiderea bibliotecilor școlare iar bibliotecarilor li s-au atribuit sarcini care n-au nicio legatură cu profesia lor. Dureros este faptul că majoritatea inspectoratelor școlare au dat curs acestor RECOMANDĂRI, precum și schimbării fișelor de post prin atribuirea altor sarcini. Acest lucru demonstrează LIPSA DE RESPECT față de CARTE și față de slujitorii acesteia. Ne mai mirăm de ce nu se alocă bani acestor biblioteci pentru a-și actualiza fondul documentar sau pentru a face față pandemiei (achiziția de sterilizatoare de carte, tastaturi etc).

Ca membru în Comisia Națională a Bibliotecilor trag un SEMNAL DE ALARMĂ asupra impactului DEVASTATOR al inchiderii bibliotecilor școlare.
Este doar primul pas spre IMBECILIZARE.
Cum Ministerul Culturii a elaborat norme privind desfășurarea activităților în bibliotecile publice, Ministerul Educației ARE OBLIGAȚIA să facă același lucru. Bibliotecarii nu s-au pregătit pentru a lua TEMPERATURA, poate doar PULSUL vremurilor care este FOARTE ridicat la acest moment! Avem nevoie de solidaritate de breaslă mai mult ca oricând! Mâine poate urmăm noi, ceilalți!”.