You are currently viewing Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 12 – 18 octombrie 2020

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 12 – 18 octombrie 2020

  • Post category:Pompierii

BULETIN INFORMATIV

În perioada 12 – 18 octombrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 41 evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), două incendii de vegetație, 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 14 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de ușă și o îndepărtare elemente de construcție instabile). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 219 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 15 controale privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public (supermarket-uri, hipermarket-uri). S-au aplicat 16 sancțiuni contravenționale principale (15 avertismente și o amendă în cuantum de 500 lei). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare. Au fost emis un aviz de securitate la incendiu (pentru o clădire administrativă).
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA