You are currently viewing Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 16 – 22 noiembrie 2020

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 16 – 22 noiembrie 2020

  • Post category:Pompierii

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 16 – 22 noiembrie 2020
Acțiuni de intervenție
În perioada 16 – 22 noiembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 29 evenimente: 3 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 4 acţiuni pentru asigurare zonă, 18 acţiuni pentru asistenţă persoane, o misiune pirotehnică, o descarcerare persoană (la accident rutier) şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o deblocare de ușă și o salvare animal).
Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 268 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
Activități de prevenire
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 170 de controale la spații comerciale și instituții, verificând modul în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 152 controale la obiectivele (clădirile) în care se organizează secții de votare.
A fost emis aviz de securitate la incendiu (clădire unitate de învățământ).
Au fost aplicate 28 sancțiuni contravenționale principale (25 avertismente și 3 amenzi în cuantum de 11.000 lei). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.
De asemenea, subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 53 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:
– purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
– igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
– evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

ISU “Basarab I” Dâmboviţa