You are currently viewing ISU DAMBOVITA: Siguranța Coșurilor de Fum

ISU DAMBOVITA: Siguranța Coșurilor de Fum

  • Post category:Pompierii

ISU Dâmbovița aduce în atenția publicului importanța verificării, curățării și reparației coșurilor de fum pentru prevenirea incendiilor și protejarea vieții și a bunurilor.
Un coș de fum necurat sau parțial blocat poate deveni o sursă de pericol, provocând incendii și punând în pericol siguranța familiei și a locuinței. Necurățarea coșului de fum poate duce la acumularea de funingine și alte reziduuri rezultate în urma arderilor, ceea ce, în unele cazuri, poate duce la auto-aprinderea coșului de fum. De asemenea, un coș înfundat crește riscul intoxicării cu monoxid de carbon, prin evacuarea ineficientă a fumului.
Pentru a reduce riscul de incendii legate de coșurile de fum, se recomandă următoarele măsuri preventive:

1. Inspectarea coșurilor pentru a identifica orice fisuri ce pot permite scânteilor să ajungă la materialele combustibile.
2. Curățarea regulată a coșurilor pentru a elimina funinginea ce poate provoca incendii sau bloca canalele.
3. Tencuirea și văruirea părții coșului din pod pentru a facilita detectarea fisurilor.
4. Îngroșarea zidăriei coșului la nivelul planșeelor și păstrarea unei distanțe de siguranță între coș și materialele combustibile.
5. Menținerea unei distanțe adecvate între coș și elementele combustibile ale acoperișului.
ℹ️ De asemenea, se sugerează instalarea detectoarelor de fum în locuințe pentru a alerta locatarii în cazul acumulărilor de fum sau gaze toxice.

ISU Dâmbovița