You are currently viewing R.A.R.: Mai mult de jumătate dintre mașinile verificate în trafic au prezentat neconformități

R.A.R.: Mai mult de jumătate dintre mașinile verificate în trafic au prezentat neconformități

  • Post category:R.A.R.

În județul Dâmbovița în anul 2022, au fost verificate de către personalul autorizat al Registrul Auto Român, un număr de 1.816 vehicule. Dintre acestea, 58,59% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 173 (9,53%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 9,45% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,81% aveau probleme legate de identificare și 2,53% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 1.032 de amenzi contravenționale și au fost retrase 688 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Biroul de presă – Registrul Auto Român