You are currently viewing Propunere legislativă pentru stimulent de risc acordat cadrelor M.A.I.

Propunere legislativă pentru stimulent de risc acordat cadrelor M.A.I.

  • Post category:SINDICATE

La data de 26.10.2020, a fost înregistrată la Senatul României propunerea legislativă a 3 deputați PSD privind completarea art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului.
Deși forma pe care o îmbracă propunerea legislativă a celor 3 deputați face referire strict la funcționarii publici din cadrul Poliției Locale, angajați care se află sub stricta coordonare a Ministerului Afacerilor Interne în această perioadă, aceștia au omis includerea angajaților M.A.I. în forma propusă spre modificare a OUG 43/2020 pentru acordarea stimulentului de risc.
Având în vedere faptul că, angajații Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, jandarmi, pompieri) sunt prinși în toate activitățile referitoare la măsurile impuse pe perioada stării de urgență/alertă și sunt supuși riscului de infectare cu noul coronavirus COVID-19, nefiind incluși în propunerea legislativă de acordare a stimulentului de risc, organizația noastră sindicală a făcut demersuri către Consiliul Economic si Social al României și către Camera Deputaților, care este cameră decizională pe O.U.G. 43/2020 pentru acordarea stimulentului de risc si personalului M.A.I. care se află în prima linie în lupta anti-covid.
Luând în considerare toate aspectele mentionate mai sus și faptul că încă o dată polițiștii si nu numai, sunt lăsați de izbeliște, guvernanții, parlamentarii si factorii decidenți din structurile de resort dând dovadă de nepăsare, atragem atenția asupra pericolului cauzat de o eventuală blocare a activității polițienești, mai ales în aceste vremuri grele pentru toți românii, atunci când principala structura de forță în lupta anticovid a fost cea a M.A.I și personalul medical și solicităm ”aplecarea” asupra amendamentului adus proiectului legislativ pentru acordarea stimulentului de risc si personalului M.A.I., în caz contrar, toate structurile componente ale federației noastre sindicale și cu sprijinul confederației la care suntem afiliați, cât și ceilalți parteneri din structurile asociative ale Poliției Române, vom lua măsuri drastice de sanctionare a clasei politice, în special în contextul proximității alegerilor parlamentare, atunci când este atâta nevoie de acesti angajați ai ministerului.

Sindicatul Politistilor- Sidepol