You are currently viewing BUCEGI: ACȚIUNE DE SALVARE EXTREM DE DIFICILĂ – (VIDEO)

BUCEGI: ACȚIUNE DE SALVARE EXTREM DE DIFICILĂ – (VIDEO)

Două persoane au căzut din Acul Crucii (Acele Morarului), fiind grav accidentate.Ele făceau parte dintr-un grup de 4 persoane , un ghid, doi bărbati și o fată, ce au străbătut acel traseu montan cu un grad mare de dificultate în această perioadă a anului.

După o căzătură de aproape 60 de metri, victimele s-au oprit în zona Brâna Acelor.
Aproape 20 de salvamontiști din Busteni, Prahova și Azuga s-au deplasat spre locul accidentului prin Valea Cerbului, iar o altă echipă prin Vf.Omu.
Echipele de salvatori au ajuns la cei doi accidentați și le-au acordat primul ajutor medical.Una dintre victime avea coastele fisurate, iar cealaltă un umar dislocat și o fractura de membru inferior.

Pentru că victimele aveau dureri foarte mari în timpul transportului, salvamontistii au fost nevoiți să se oprească la peste 2100 m și să petreca noaptea alaturi de accidentați la temperaturi de -3 grade, așteptând ziua pentru a primi sprijinul unui elicopter IGAv/SMURD.
Dupa mai bine de 16 ore de eforturi în conditii de noapte cu temperaturi negative, cei doi bărbați  au fost scoși din Valea Cerbului cu un elicopter SMURD.

Victimele au fost extrase prin troliere și coborâte in Busteni.

Acestia se afla acum in grija medicilor.

Surse  foto/video: Salvamont Prahova si Salvamont Busteni