You are currently viewing EDUCAȚIE: Cadrele didactice sunt în grevă

EDUCAȚIE: Cadrele didactice sunt în grevă

  • Post category:Actual

Pentru ca negocierile desfășurate la Guvern nu au dus la un rezultat mulțumitor, sindicaliștii din învățământ au intrat de astăzi în grevă.
Nu se știe, încă, ce se va întâmpla cu elevii care la jumătatea acestei săptămânii ar trebui să suțină Evaluarea Națională, sau cu situațiile care trebuiesc încheiate pentru absolvenții claselor terminale ce vor avea de susținut examenele naționale.
Unitățile de învățământ au transmis că elevii care vor veni la școală vor fi supravegheați, iar cei care nu vor veni nu vor primi absențe.
Oferta guvernului pentru protestatari a fost acordarea unor bonusuri pentru profesorii debutanți, bonusuri pentru profesorii din zone defavorizate și creșteri de salarii pentru personalul nedidactic.
a spus reprezentanților sindicatelor din Educație că
Cu toții nu am făcut nimic altceva decât să căutăm soluții și sunt convins că vom găsi soluții împreună, pentru că am înțeles și înțelegem în continuare nevoia de a face în așa fel încât țara noastră, cetățenii României, să aibă încredere într-un sistem de educație pe care îl considerăm, l-am considerat, îl considerăm și vom respecta în continuare ca făcând parte din primele două priorități ale programului de guvernare și este o chestiune pe care am asumat-o cu toții.
Nu putem să lăsăm copiii, astăzi, în prag de examen și înainte de finalul anului de învățământ, suspendați pentru că nu avem soluții pentru problemele pe care dumneavoastră le ridicați. Pe bază de dialog, pe bază de asumări, concret, eu sunt convins că vom identifica soluțiile pentru tot ceea ce dumneavoastră ați ridicat.”, le-a transmis premierul sindicaliștilor.
„Greva durează până în momentul în care cei care au semnat pentru declanșarea ei, tot în scris, vor renunța la această formă de protest. Nu este o perioada, ei sunt cei care hotărăsc”, a declarat Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”.