You are currently viewing BIROCRAȚIA…NU SALVEAZĂ ROMÂNIA!

BIROCRAȚIA…NU SALVEAZĂ ROMÂNIA!

Evrika!!
Birocrația din ministerul sănătății învinge și pe timp de pandemie!
În timp ce cazurile de Covid trec de 2000 zilnic, mai multe decât pe timpul stării de urgentă, toată conducerea statului ne îndeamnă la precauție, să evitam aglomerația, pe cât posibil, bolnavii cronici nu mai pot primi retetele de la medicul de familie, ci trebuie sa meargă în spital, la medicul specialist, sa stea câteva ore la cozi și înghesuială, pentru a primi rețeta.
Am înțeles ca aceasta este noua dispoziție a ministerului sănătății.
Caz concret ( și cred ca sunt mii de cazuri in țară): mama, 84 de ani, comuna Pucheni, Jud Dâmbovița, necesita însoțitor, bolnava de diabet, dependentă de insulina. De când a început starea de urgentă și până acum, mergea însoțitorul la medicul de familie și ridica rețeta. Acum, din “dispoziții și rațiuni superioare”, trebuie sa meargă cineva din familie, cu cardul de sănătate, la Târgoviște, la 40 km, sa stea la coada câteva ore pentru rețeta.
Acesta după ce se înghesuie acolo, vine și îi administrează bolnavului medicamentele, insulina, cu probabilitatea destul de mare sa aducă și un virus, de oricare ar fi el.
Domnul prim-ministru, Orban, domnul ministru al sanatatii, Tătaru, ne vorbesc tot timpul de modernizarea sistemului, digitalizare, evitarea contactului cu publicul, dar in realitate totul este invers.
Presa care primește milioane de euro de la guvern, pentru a ne spune sa păstram distanță, sa purtam masca, sa nu facem mitinguri in fata guvernului, poate scoate in evidentă și aceste aspecte, nu numai “mărețele realizări”.
Domnule ministru, Tătaru, vă anunț ca nu voi merge sa stau la coadă, in înghesuială, riscând contaminarea mea și a altora, în secolul 21, când și în Africa se practică digitalizarea (că tot suntem toată ziua cu inteligenta artificială in gură). Dacă tot risc sa mă îmbolnăvesc, mai bine merg la protest în fata guvernului.
Poate vor afla și domnii Orban, Tătaru, Arafat, și vor lua măsuri de racordare a sănătății din România, la secolul 21!
Până atunci, voi posta acest text pe pagina mea de facebook, zilnic!

PAUL GHEORGHE NECULA