You are currently viewing Echipele de robotică ale Colegiului Național ”Constantin Carabella” participă la noi competiții internaționale

Echipele de robotică ale Colegiului Național ”Constantin Carabella” participă la noi competiții internaționale

  • Post category:Actual

Echipele de robotică ale Colegiului Național “Constantin Carabella” din Târgoviște au avut o perioadă încărcată de evenimente alături de cei trei roboți creați pentru competiția FIRST Tech Challenge România.
FIRST Tech Challenge România este cea mare mare competiție de robotică din România, organizată de Asociația ”Nație prin educație”.
În perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024 cele trei echipe au organizat un demo cu roboții având sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, în decembrie la Câmpulung și la trei meet-uri (două la Ploiești și unul la Pitești).

În perioada 26-28 ianuarie 2024, echipele Phantoms Robotics, Under Construction și Black Phantoms au participat la etapa regională care a avut loc la București, unde cea mai nouă echipă, Black Phantoms, a primit premiul III la secțiunea Design.
Eforturile liceenilor au fost răsplătite deoarece, după ce anul trecut echipa Phantom Robotics a participat la o competiție în America, anul acesta a venit rândul celor de la Under Construction să participe la o competiție în Piacenza, Italia, iar cei de la Black Phantoms să participe la o competiție de robotică în Salonic, Grecia.

Membrii echipelor, alături de mentorii acestora, Monica și Liviu Riza, sunt încrezători în propriile forțe, iar ambiția comună îi împinge spre dorința de a obține și de această dată rezultate excelente, la fel ca în fiecare an.
Le urăm succes echipelor de robotică ale Colegiului Național “Constantin Carabella” și avem încredere că vor duce robotica dâmbovițeană pe culmile succesului.