ECONOMIC: De astăzi se redeschid restaurantele. Vor funcționa dupa norme de distanțare pentru prevenirea răspândirii Covid-19

ECONOMIC: De astăzi se redeschid restaurantele. Vor funcționa dupa norme de distanțare pentru prevenirea răspândirii Covid-19

Clienții restaurantelor în spații închise, care se deschid începând cu 1 septembrie, trebuie să poarte mască atunci când se ridică de la masă.
Nu au voie să bea sau să mănânce la bar, iar dansul va fi interzis, conform proiectului privind normele pentru funcționarea restaurantelor, publicate în această seară.
Alte reguli stabilite:
-Angajații vor purta mască și mănuși și vor face „triaj observațional” al clienților care intră în restaurant. Accesul clienților cu „semne vizibile” de infecție respiratorie va fi interzis.
-La o masă vor putea sta cel mult șase persoane, cu excepția cazului în care sunt membri ai aceleiași familii.
-La intrarea în restaurant, pe mese și la grupurile sanitare trebuie să existe dispozitive cu produse biocide avizate/autorizate pentru clienți.
-De asemenea, în restaurante trebuie să existe, acolo unde este posibil, circuite cu sens unic pentru clienți.
-Acolo unde plata se face la casa de marcat, se vor instala panouri de protecție din plexiglas.
-Pentru asigurarea distanțării, o masă va putea fi ocupată, iar următoarea va rămâne liberă.
-Mesele vor fi ocupate pe bază de rezervare sau prin înscrierea în registru la intrarea în restaurant. Cel puțin o persoană de la masă trebuie să-și dea datele de contact, pentru a facilita ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului.
-În cazul restaurantelor din hoteluri, rezervarea se poate face pe baza numărului camerei unde sunt cazaţi clienții.
-Angajații restaurantelor trebuie să poarte mască și să-și dezinfecteze mâinile înainte de fiecare servire.
-Mesele vor fi de asemenea dezinfectate după plecarea fiecărui grup de clienți.
-Este recomandată aerisirea cât mai frecventă a încăperilor, prin deschiderea ferestrelor și/sau ușilor, cu folosirea sistemelor de aer condiționat în caz de caniculă.