You are currently viewing LUCIENI: MESAJUL PRIMARULUI VASILE TIȚA CU OCAZIA CEREMONIEI DE COMEMORARE A EROILOR NEAMULUI

LUCIENI: MESAJUL PRIMARULUI VASILE TIȚA CU OCAZIA CEREMONIEI DE COMEMORARE A EROILOR NEAMULUI

  • Post category:Actual

Dubla sărbătoare de astăzi, Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, a fost cinstită așa cum se cuvine de către autoritățile locale si locuitorii comunei Lucieni.
La monumentul eroilor din localitate, primarul comunei, Vasile Tita, împreuna cu reprezentanții primăriei au depus coroane de flori în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă.
Un sobor de preoți a oficiat o emoționantă slujbă de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.
„Eroii neamului nostru au apărut întotdeauna când România a avut nevoie de ei!
Dacă vorbim de trecut, istoria ne prezintă multe exemple de eroi, pornind de la domnitorii români care au apărat creștinătatea occidentală, trecând la oamenii politici care au îndeplinit visul de unire a românilor și la soldații care s-au luptat și s-au jertfit pentru a menține această unire.
Dacă ne uităm la prezent, suntem mândri să vedem eroii zilelor noastre – cadrele și personalul medical care s-au luptat și s-au sacrificat cu acest cumplit virus. În fiecare dintre noi se găsește un erou, care apare când sentimentul de iubire, de patrie și de români este puternic și sincer.
Fiecare dintre noi poate fi un erou prin responsabilitate, hărnicie, curaj și verticalitate. Să ne înălțăm astăzi, și în fiecare zi a vieții noastre, asemeni Domnului nostru Iisus Hristos, să fim mai buni, mai plini de iubire, mai dornici să construim împreună o comunitate frumoasă. Hristos s-a Înălțat!” a transmis Vasile Tița, primarul comunei Lucieni.