You are currently viewing MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Alertă pe e-mail, pentru conducătorii auto, înainte să le expire rovinieta

MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Alertă pe e-mail, pentru conducătorii auto, înainte să le expire rovinieta

  • Post category:Actual

Începând de astăzi, 27 aprilie, conducătorii auto vor fi avertizați pe e-mail înainte să le expire rovinieta, conform unui ordin al Ministerului Transporturilor.
Sistemul va fi activ pentru cei care cumpără rovinietă pentru o perioadă mai mare sau egală cu 30 de zile.
La achitarea tarifului de emitere a rovinietei prin intermediul portalului web erovinieta.ro, dacă șoferul optează să fie notificat prin e-mail când expiră perioada de valabilitate, va fi anunțat despre acest lucru cu două zile înainte, la adresa de e-mail furnizată.
Guvernul a majorat amenzile pentru lipsa rovinietei, astfel că sancțiunea minimă este dublul tarifului anual de utilizare a drumurilor, iar cea maximă e de 4 ori tariful.
Rovinieta pe un an costă în prezent 28 de euro, aproximativ 140 de lei, pentru autoturisme, ceea ce înseamnă că amenda poate varia între 280 de lei și 550 lei.
Pentru un şofer de microbuz amenda poate ajunge la 6.200 de lei, iar pentru şoferii de vehicule de mare tonaj ajunge la 24.000 de lei.