You are currently viewing SIE: Apartenenţa la Uniunea Europeană şi NATO suntcele mai bune garanţii de securitate

SIE: Apartenenţa la Uniunea Europeană şi NATO suntcele mai bune garanţii de securitate

  • Post category:Actual

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Gabriel Vlase, a prezentat, marţi, Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SIE situaţia de securitate a României din perspectiva atribuţiilor pe care le are acest Serviciu.
Concluziile întrunirii au evidenţiat că apartenenţa la Uniunea Europeană şi calitatea de membru cu drepturi depline în NATO oferă României cele mai bune garanţii de securitate, SIE monitorizând în permanenţă evoluţiile actuale de securitate de la graniţa cu Ucraina şi implicaţiile pe care le-ar putea avea asupra aspectelor de interes pentru România.
„Există un flux continuu de informaţii privind raportarea Serviciului la principalele ameninţări la adresa securităţii naţionale rezultate din situaţia din Ucraina şi soluţiile identificate pentru prevenirea şi contracararea acestora. Cu privire la misiunea SIE de a informa beneficiarii săi legali despre riscurile şi ameninţările la adresa României, Comisia a constatat că SIE şi-a respectat atribuţiile, informând constant decidenţii naţionali”, se mai arată în comunicatul semnat de preşedintele comisiei parlamentare, Mihai Weber.