You are currently viewing SOCIETATEA CIVILĂ: Ultimul test al locuitorilor României

SOCIETATEA CIVILĂ: Ultimul test al locuitorilor României

  • Post category:Actual / Social

Acum 2 ani – test pe subiectul resurselor României. Am picat testul de cetățenie.
Acum 1 an – test cu subiectul familiei normale. Am picat testul de umanitate.
Anul acesta – test pe subiectul dezvoltării normale a copiilor noștri.
Îl picam și pe asta?
Dacă da, vom pica si testul de primate, dacă nu cumva am merita sa fim decăzuți și din dreptul de a fi numărați printre mamifere.
Nu, nu m-a mirat faptul că nu ne-a revoltat limitarea drepturilor noastre din primăvară.
Știam de acum 2 ani că nu avem conștiință civică, cetățenească, faptul că orice ne-ar fi luat, chiar și libertatea, acceptam fără crâcnire.
Știam de acum 2 ani, de atunci de când nimeni nu a protestat împotriva furtului resurselor noastre din Marea Neagră, de atunci când nimeni nu s-a opus renunțării ticăloase la bogățiile noastre și la dreptul nostru de a ne dezvolta. La dreptul nostru de a fi liberi și mândri.
Niciun cetățean, niciun membru al unei societăți, fie ea și primitivă, nu ar fi rămas intr-atât de pasivi față de jaful al cărui subiecți am fost.
Deci da, am picat examenul de “cetățenie”.
Nu m-a mirat nici atunci când am acceptat fără crâcnire faptul că am fost închiși in cuști, ca am acceptat arestul la domiciliu pentru 2 luni, ca purtam botnițe și renunțam de buna voie și la dreptul de a gândi.
Știam de atunci că referendumul pentru familie, pentru fundamentul societății umane, a picat din cauza prostiei sau nepăsării noastre. De atunci nu mai avem dreptul sa ne numim oameni, fiindcă am renunțat la acest privilegiu atunci când am renegat, batjocorit și parodiat însăși rădăcinile noastre și fundamentele ființei umane.
Așa si in primăvara asta: Nicio ființa umană, fie ea oricât de needucată, ba nici măcar un neanderthalian, nu ar fi acceptat cu atâta seninătate, fără nicio opoziție, sa fie lipsită de cel mai fundamental drept al sau, de dreptul la libertate. S-ar fi opus, ar fi zbierat, ar fi încercat sa evadeze din cușca. Noi nu…
Am picat deci și testul umanității.
Acum am ajuns la ultimul test. La ultima treapta. Aia cea mai de jos: testul de primată, testul de mamifer.
Ideea e simpla: suntem puși in situația de a accepta ca puilor noștri, copiilor noștri sa le fie impuse niște măsuri care le vor afecta sănătatea psihică și mentală, măsuri fără precedent (iarăși!) in istoria umanității!
Dacă nu vom reacționa și vom pica și acest examen ne vom autoexclude din rândul primatelor. Ba chiar și a mamiferelor! Pentru ca orice primată, orice mamifer, ba chiar orice ființă vie s-ar opune maltratării puilor săi.
Noi ce vom face? Ne vom lăsa puii să fie tarați mental și psihic tot restul vieții lor… doar pentru ca ni se spune că “așa trebuie”, ca e “spre binele lor”?
Dacă da, vom ajunge la ultima treaptă a decăderii, intr-o stare infraumana, ba chiar sub nivelul unei ființe vii.
De noi depinde. De fiecare dintre noi!
Sunteți șocați?
Nu spusele mele ar trebui sa va șocheze, ci lașitatea și/sau nepăsarea noastră, a acestui popor.
Căci indiferent de opțiunea și atitudinea personală a fiecăruia dintre noi sa nu uitam ca „Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărți pe unii de alții cum desparte păstorul oile de capre; și va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.” Matei 25:31-46.
Deci un simplu gând corect, un gest firesc ne pot absolvi de o vina istorică, de o rușine de neșters. Indiferent de efectul atitudinii noastre.
Coaliția Pentru Națiune.

Av. Dan Chitic