You are currently viewing TÂRGOVIȘTE : Finanțare europeană pentru reabilitarea obiectivului de patrimoniu „Șanțul şi Valul Cetății Târgoviştei”

TÂRGOVIȘTE : Finanțare europeană pentru reabilitarea obiectivului de patrimoniu „Șanțul şi Valul Cetății Târgoviştei”

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat pe o rețea de socializare că s-a primit finanțare pentru un element istoric extrem de important in istoria Cetății Târgoviștei.
Şanţul Cetăţii reprezintă una dintre puținele construcții militare medievale ce nu a dispărut, din Sud Estul Europei și spaţiul Balcanic.
Şanţul de apărare al Cetăţii Târgoviștei se află la marginea orasului, fiind, de fapt, cursul râului Milioara.
Fortificaţia era prevăzută cu 10 bastioane şi 5 porţi de intrare care asigurau accesul în oraş si avea lăţimea şi adâncimea de 3 metri, fiind dublat de un val de pământ pe o lungime de 5 km.

Oraşul Târgovişte a fost singurul oraş fortificat ca aşezare urbană din întreg spaţiul extracarpatic, fortificaţiile sale fiind de tip bizantin, printre ultimile fortificaţii de tip bizantino-sârbesc din lume.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:
„Unda verde in vederea obtinerii finantarii europene si pentru obiectivul de patrimoniu “Santul si Valul Cetatii Targovistei”!
Și cu privire la acest proiect, Agenția de Dezvoltare Regională “Sud Muntenia” ne informează că în urma verificării fișei de proiect depuse în scopul obținerii finanțării pentru elaborarea documentației tehnico-economice în condițiile OUG nr. 88/2020, aceasta a fost declarată CONFORMĂ ADMINISTRATIV și ELIGIBILĂ, obținând ,,DA” la toate criteriiie din ,,Grila verificare Conformitate Administrativă și Eligibilitate”!
Obiectivul specific al investiției, în valoare de aproximativ 18.000.000 de euro și finanțate din fonduri europene, constă în promovarea dezvoltării integrate a patrimoniului cultural prin punerea în valoare a potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu – Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei, precum și creșterea numarului de turiști și plasarea hotărâtă a municipiului Târgoviște pe harta turismului național și internațional”.