You are currently viewing POLIȚIA: Se înființează o nouă structură specializată în găsirea copiilor dispăruți

POLIȚIA: Se înființează o nouă structură specializată în găsirea copiilor dispăruți

Rapoartele politiei arata ca cel putin 10 copii pe zi sunt dati disparuti. Unele cazuri sunt atat de vechi incat ar implini azi 35-40 de ani. Ministerul de Interne vrea sa infiinteze o structura speciala de politie pentru a gasi mai repede persoanele disparute.

Lista de pe pagina oficiala MAI cu copiii disparutiPe pagina oficiala a Politiei Romane este lista cu copiii disparuti, in speranta ca cineva va putea sa dea detalii despre ei.

In ultimii 30 de ani, peste 52.000 de copii au fost dati disparuti, iar peste 300 sunt cautati si acum.

Emil Gantoi  este unul dintre ofiteri specializati in cautarea persoanelor disparute. Specialistul spune ca ” cel mai greu de gestionat sunt plecarile repetate. Sunt copii care au plecat intr-un an si de 20 de ori, majoritatea din centrele de plasament.
Poti sa te ocupi de cazul unui minor, sa-l gasesti si dupa o ora sa fii sunat ca acelasi minor a plecat. Efectiv procedura trebuie reluata, fara exceptie: punerea in baza, darea in consemn la frontiera, cautarea la nivel international”.

Ministerul de Internea a anuntat ca vrea sa infiinteze o noua structura de politie pentru depistarea celor disparuti.

Bogdan Despescu, secretar de stat in MAI spunea zilele trecuta ca „In cadrul acestei structuri intentionam sa atragem specialisti, intentionam sa incadram politisti cu specializari din alte zone decat Academia de Politie si aici ma refer la psihologi, la cadre care ar putea sa faca si alte activitati decat cele de cautare”.