You are currently viewing ULMI: Proiecte pentru comunitate finanțate prin „Programul Județean de Dezvoltare Locală”

ULMI: Proiecte pentru comunitate finanțate prin „Programul Județean de Dezvoltare Locală”

Primaria comunei Ulmi are în derulare patru proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale, realizate în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița cu finanțare prin „Programul Județean de Dezvoltare Locală”, un program unic la nivel național.
Prin această asociere, primăria Ulmi suporta 50% din costuri, iar Consiliul Județean Dâmbovița cealaltă jumătate.

„Astăzi am vizitat investițiile pe care le finanțăm împreună cu primăriile prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program unic în România, elaborat prin Consiliul Județean Dâmbovița. La nivelul județului avem 61 de proiecte care sunt finanțate în cele 41 de localități care au depus proiecte, și au fost eligibile, prin PJDL. În localitatea Ulmi, împreună cu Primăria Comunei Ulmi, finanțăm 4 proiecte în valoare de aproape 6 milioane lei.
Fac un apel către toți primarii să urgenteze achizițiile publice, iar cei care au lucrările în execuție, să vină cât mai repede cu cereri de plată pentru a fi achitată cota Consiliului Județean Dâmbovița, prin PJDL”, anunță Corneliu Stefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Obiectivele la care se execută lucrări în comuna Ulmi vizează:
– extinderea rețelei de canalizare pe DJ 720B, în sat Matraca”, investiție care se ridică la valoarea totală de 1.579.405,83 lei, din care CJD asigură 574.224,70 lei;
– amenajarea de șanțuri și accese în curți în satul Matraca cu o valoare a investiției este de 3.284.591,19 lei, CJD venind cu o contribuție de 1.555.077,54 lei;
– teren minifotbal în Matraca– un proiect în valoare de 499.332,14 lei, contribuția fiind de 224.729,41 lei;
– amenajare trotuar și amenajare intersecție cu drumuri laterale pe strada Soarelui” ce are valoarea de 560.570 lei, finanțarea consiliului județean fiind de 261.800 lei.

„Pe Programul Județean de Dezvoltare Județeană avem 4 proiecte. Avem teren de fotbal- bază sportivă, pe care îl vom recepționa în aproximativ 3 săptămâni. Lângă acest teren am recepționat săptămâna trecută un loc de joacă pentru copii, care a fost finanțat pe fonduri europene.
Pe PJDL mai avem încă 3 proiecte, canalizare în satul Matraca, am convenit cu domnul președinte al Consiliului Județean la începutul proiectului de reabilitare a drumului județean să punem toată infrastructura subterană, înainte de a recepționa Consiliului Județean lucrarea am realizat și rețeaua de gaze și cea de canalizare.
Avem încă o stradă, strada Soarelui, unde realizăm lucrări de betonare a arterei rutiere și a trotuarelor. De asemenea, în satul Matraca vom da Ordinul de începere a lucrărilor pentru șanțuri betonate și accese în curți.
Nu pot decât să mulțumesc domnului președinte pentru programul acesta minunat care ne-a salvat în anii aceștia de criză”, a adăugat primarul comunei Ulmi, Bogdan Tița.