You are currently viewing APIA: Peste 80% dintre fermierii dâmbovițeni au primit sprijinul solicitat pentru agricultură

APIA: Peste 80% dintre fermierii dâmbovițeni au primit sprijinul solicitat pentru agricultură

  • Post category:Agricultura

COMUNICAT DE PRESĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a reusit, pana in luna decembrie 2023, sa autorizeze la plata aproximativ 20.000 de cerei unice dintre cele 23.270 eligibile in acest an. Astfel, peste 80% dintre fermierii damboviteni au primit sprijinul solicitat pentru agricultura, in valoare totala de 12.770.734,84 euro. S-au facut plati catre fermieri din FEGA in valoare de 11.713.554,64 euro si din FEADR in valoare de 1.057.180,23 euro.

Termenul de finalizare a platilor pentru cererile unice depuse in anul 2023 este 30 iunie 2024, conform art. 75 din Regulamentul European 1306/2013 privind finantarea, gestionarea si monitorizarea politicii agricole comune.

Ca urmare a utilizarii eficiente a potentialului uman si material, institutia noastra a reusit indeplinirea celui mai important obiectiv – cresterea calitatii relatiilor cu fermierii. S-au canalizat eforturile pentru procesarea tuturor informatiilor in vederea accesarii fondurilor de sprijin in agricultura si autorizarea la plata a cererilor de finantare depuse de fermierii damboviteni.

Dorim sa multumim autoritatilor judetene, locale si celorlalte institutii partenere care au fost alaturi de noi in realizarea activitatilor care au condus la atingerea acestor standarde de performanta .

Totodata, ii asiguram pe beneficiarii muncii noastre, fermierii damboviteni, de sustinere si sprijin profesional in abordarea formelor de sprijin din cadrul Planului National Strategic.

La sfarsitul acestui an, transmitem tuturor fermierilor damboviteni si colaboratorilor nostri urari de sanatate, realizari materiale si impliniri sufletesti !

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Dâmbovița