You are currently viewing BUCEGI: A fost pusă piatra de temelie a noului Hotel Peștera ***** Wellness & Spa

BUCEGI: A fost pusă piatra de temelie a noului Hotel Peștera ***** Wellness & Spa

  • Post category:BUCEGI

Astăzi, 27.06.2022, în Stațiunea Padina-Peștera a fost pusă piatra de temelie a unei noi investiții, Hotelul de 5 stele Peștera ***** Wellness & Spa, primul hotel de 5 stele din Bucegii dâmbovițeni.
Povestea Hotelului Peștera își are începutul în anul 1923, când a fost construită Casa Peștera ce era un adăpost pentru iubitorii muntelui. Inițiatorul proiectului a fost fiul savantului Spiru Haret, Mihai Haret, care este considerat întemeietorul mișcării turistice din România și a fost Membru al Clubului Alpin Francez precum și Membru în Comitetul Societății Regale Române de Geografie.
Construcția actualului hotel a început în 1974, fiind inaugurat patru ani mai târziu, în 1978. Revoluția din 1989 face ca hotelul să intre în degradare și imobilul intră în proprietatea SC Valahia SA.
Din 2003, Hotel Peștera este proprietatea Grupului Industrial Alca. Noul proprietar, Grupul Industrial Alca deschide un plan de investiții major în creșterea gradului de confort al oaspeților . Sunt renovate toate spațiile, se construiește Terasa La Soare și de deschide noua zonă de SPA. În data de 24 noiembrie 2015 – se obține Certificatul de Clasificare la 4 stele ( nr 3749/1482 ).
În data de 14 iulie 2018 a fost montată prima Stație de Încărcare Mașini Electrice și pusă în funcțiune
În data de 29 octombrie 2020 a fost eliberat Certificatul de Urbanism cu nr 129 pentru construcția noului Hotel Peștera *** Wellness & Spa, iar pe 27 august 2021 a fost eliberată Autorizația de Construire cu nr 51 pentru construcția noului Hotel Peștera *** Wellness & Spa.

Evenimentul a fost deschis cu o slujbă de sfințire, condusă de vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, asistat de un sobor de preoți.

Actul de temelie al Hotel Peștera Wellness & Spa,  a fost pus  într-o capsulă a timpului din otel inoxidabil, de către inițiatorul proiectului, Valentin Calcan, la baza stâlpului central al viitoarei recepții și conține următorul mesaj:

„Astăzi, 27 iunie 2022, însuflețiți de dorința asigurării unui viitor cât mai luminos mioriticelor plaiuri ale Munților Bucegi, în inima cărora de 100 ani, încoace, alături de multiseculara vatră monahală Peștera Ialomiței își deapănă firul istoriei așezământul Hotelier Peștera, semnăm acest ACT DE TEMELIE, spre aducere aminte generațiilor ce vor veni după noi despre începutul edificării noului hotel Peștera, care, pus sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei, va fi inaugurat, în anul 2023, ca o încununare a centenarului existenței primului ”Adăpost destinat turiștilor”, ”Casa Peștera” (1923), aici, în Poiana Crucii, comuna Moroeni, județul Dâmbovița, noi, fondatorii și ostenitorii acestui proiect, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe strămoșești, ai autorităților județene și locale, oameni care iubim frumusețile montane, istoria, cultura și valorile neamului nostru românesc.”

 

 

 

La acest eveniment important pentru turismul dâmbovițean au fost alături de inițiatorii proiectului, Valentin Calcan, Dana Calcan, Alexandru Calcan, Andreea Calcan și tânărul Andrei Calcan, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, managerul Hotelului Peștera, Oana Voicu, inspectorul șef al Inspectoratului teritorial de Muncă Dâmbovița, Marius Lixandru și primarul comunei Moroeni, Laurențiu Moraru.